Δηλώσεις για συμμετοχή Αβέρωφ Νεοφύτου σε European Leadership Network |11.11.2019

Δηλώσεις για συμμετοχή Αβέρωφ Νεοφύτου σε European Leadership Network |11.11.2019


European Leadership Network

Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ως ομιλητή στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτικής του European Leadership Network (ELNET) στο Παρίσι, με θέμα «Αντιμετωπίζοντας Προκλήσεις για την Ασφάλεια: Ευρωπαϊκές και Ισραηλινές Οπτικές». 

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε μεταξύ άλλων “ο κ. Νεοφύτου κατά την ομιλία του ανέπτυξε τις απόψεις του γύρω από το θέμα που αφορά τις αναπτυσσόμενες σχέσεις μεταξύ Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας και άλλων ενδιαφερομένων μερών. Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού έκανε μια αναδρομή στις διαρκώς αναπτυσσόμενες σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, τον «ξεχασμένο γείτονα» όπως είχε χαρακτηρίσει τη χώρα ο κ. Νεοφύτου παλαιότερα, που αποτελούν δυο δημοκρατικούς πόλους σταθερότητας σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη περιοχή όπως η Αν. Μεσόγειος. 

Προχωρώντας στην ομιλία του ο κ. Νεοφύτου έκανε και ιδιαίτερη μνεία στις συνέργειες που έχει αναπτύξει η Κύπρος με μια σειρά από χώρες στην περιοχή και με άξονα την ενεργειακή προοπτική. Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ανέδειξε και πάλι τον άκρως αντίθετο ρόλο της Τουρκίας με τις προσπάθειες για σταθερότητα που καταβάλλουν Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ, τονίζοντας πως η αυξανόμενη επιθετικότητα της Άγκυρας αποτελεί σοβαρή απειλή αποσταθεροποίησης στην περιοχή. 

Η χθεσινή ομιλία του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού αντικατοπτρίζει το πως αντιμετωπίζουμε, ως παράταξη, διαχρονικά την εξωτερική πολιτική της χώρας μας αλλά και το πως πρέπει να οικοδομούμε τις διμερείς αλλά και τις περιφερειακές σχέσεις με τους γείτονές μας. Η στρατηγική που πρέπει να έχουμε ως χώρα κτίζεται με αξιοπιστία και με δυνατούς δεσμού φιλίας μεταξύ Ισραήλ και Kύπρου αλλά και μεταξύ των άλλων χωρών της περιοχής”.

 

Λευκωσία 11/11/2019 

 

Share this post