Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την εξαγγελία Υποψηφιότητας για την Προεδρία Δημοκρατικού Συναγερμού

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την εξαγγελία Υποψηφιότητας για την Προεδρία Δημοκρατικού Συναγερμού

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, είχα την ευκαιρία ενώπιον δημοσιογράφων να κοινοποιήσω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενώ παράλληλα ανακοίνωσα την παραίτησή μου από τα καθήκοντά μου ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστοριας του και είναι ευθύνη δικη μας να αποφασίσουμε ποια θα ειναι η επόμενη μερα. Αν θα μείνουμε στάσιμοι εγκλωβισμένοι σε διαμάχες και προσωπικές στρατηγικές που αφορούν το χτες ή αν θα κοιτάξουμε μπροστά κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα για την παράταξή μας.

Θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, διοτι πιστευω ακράδαντα πως είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα η παράταξή μας. Μια συνολική επανεκκίνηση. Να διασφαλίσουμε την ενότητα που τόσο τραυματίστηκε την προηγούμενη περίοδο. Χρειαζόμαστε ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. Και σίγουρα χρειάζεται το βλέμμα μας να είναι μπροστά και όχι πίσω σε όσα μας διχασαν. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η παράταξη που ακουμπά η πατρίδα μας στις δύσκολες στιγμές και ειναι γι’ αυτο που οφείλουμε να είμαστε σύντομα ξανά δυνατοί. 

Ως βουλευτής δίνω καθημερινά μάχες για την παράταξή μας, υπηρετώ τον Δημοκρατικό Συναγερμό από τον καιρό που ήμουν μαθητής και αργότερα στη νεολαία και στην οργάνωση των νέων επιστημόνων. Στέκομαι σήμερα εδώ και ζητώ τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των αγνών μελών, των Συναγερμικών, γιατί πιστεύω και σε αυτά που πρεσβεύω ως άνθρωπος, σε αυτά που αποτελούν την προσωπική μου αξιακή πυξίδα για: τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και τη διαφάνεια.

Και θα σταθώ στη διαφάνεια. Είμαστε η παράταξη που στέκεται δυνατή στην κυπριακή κοινωνία και οφείλουμε να λειτουργούμε με περισσότερη διαφάνεια. Το καθημερινό μου πρόγραμμα,  αν με το καλό με στηριξουν οι Συναγερμικοί θα είναι αναρτημένο και προσβάσιμο σε όλους. 

Νιώθω έτοιμος και δυνατός να μπω μπροστά στη μάχη για την αναγέννηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, μια αναγέννηση που θα αργήσει αν στις επερχόμενες εκλογές επιλέξουμε την στασιμότητα.

Το τραύμα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών είναι μεγάλο και θα το ξεπεράσουμε μόνο εάν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτά που σήμερα έχουμε ή είχαμε στο μυαλό μας. Να ξεπεράσουμε τις επετηρίδες, να προσπεράσουμε τους μηχανισμούς. Είναι αυτά που απειλούν  να βυθίσουν την παράταξή μας στην στασιμότητα και στην εσωστρέφεια. Τώρα είναι η ώρα της βάσης του Δημοκρατικού Συναγερμού, των αγνών μελών της παράταξής μας, όλων αυτών που ανιδιοτελώς υπηρετούν την παράταξη επί πέντε δεκαετίες και φυσικά τους νεότερους, όλους αυτούς που πληγώσαμε, όλους αυτούς που αφήσαμε, δυστυχώς, χωρίς επιλογή για πρώτη φορά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Είναι η ώρα να δούμε ξανά την παράταξή μας δυνατή, μεγάλη και περήφανη. Είναι η ώα που πρέπει να κυματίζει το γαλάζιο ψηλά στον ουρανό. 

Ανακοινώνω, επίσης, την παραίτησή μου από τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της παράταξης, θεωρώ πως είναι η ελάχιστή μου υποχρέωση. Θα ήταν ανακόλουθο να εκμεταλλεύομαι το αξίωμα του εκπροσώπου τύπου, τη στιγμη που ειμαι υποψηφιος προεδρος της παραταξης. Μια θέση που μου εμπιστεύτηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Και θελω να υπογραμμίσω το πόσο σέβομαι και εκτιμώ τον Αβέρωφ Νεοφύτου και την βοήθεια που μου έδωσε όλα αυτά τα χρόνια. Όμως, η εσωκομματική μάχη αφορά το αύριο. Και σε αυτήν την αναμέτρηση οφείλουμε να δούμε πως θα πάρουμε την παράταξή μας μπροστά. 

Είμαι σίγουρος πως οι εκλογές της 11ης Μαρτίου θα πρέπει να διεξαχθούν με όλες τις σωστές διαδικασίες και σε αυτό πρέπει να είμαστε όλοι διαφανεις για να μην  δώσουμε την παραμικρή αφορμή στον οποιοδήποτε. Είμαι σίγουρος πως το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα φέρει εις πέρας αυτήν την εσωκομματική αναμέτρηση χωρίς ζητήματα. Όμως, δεν μπορώ να μην καλέσω και τους ανθυποψηφίους μου να αφήσουμε το προσωπικό εκτός αυτής της μάχης, να παραμείνει στην ουδετερότητα. 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν ανήκει σε κανέναν. Ανήκει στα μέλη του, στα περήφανα μέλη του. Και για το προσωπικό εργοδότης τους είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός. 

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω και όλους όσους στέκονται δίπλα μου σε αυτή τη μάχη. Ειναι και αυτή μία δύσκολη μάχη, αλλά θα την κάνουμε με αυτοπεποίθηση, με αξιοπρέπεια και ήθος. 

Share this post