Επέρχεται ισορροπία στα δικαιώματα των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών.

Επέρχεται ισορροπία στα δικαιώματα των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών.

 Οι συνεπείς ενοικιαστές δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Ψηφίσαμε χθες στη Βουλή την πρόταση νόμου που καταθέσαμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός και αφορά τον εξορθολογισμό του νόμου για το ενοικιοστάσιο. Από χθες, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που εμπίπτουν σε αυτό το νόμο, έχουν την ευχέρεια να καταστούν κυρίαρχοι των περιουσιών τους που μέχρι τώρα είναι εγκλωβισμένοι στα χέρια κακοπληρωτών ενοικιαστών που εκμεταλλεύονται παραθυράκια του νόμου, έχουν να πληρώσουν για χρόνια ίσως, και κατακρατούν τα ακίνητα από τους ιδιοκτήτες τους. Από σήμερα επέρχεται μια ισορροπία στα δικαιώματα των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών.

Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους πολίτες. Οι συνεπείς ενοικιαστές δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Επίσης με τον νόμο που ψηφίσαμε χθες, ενισχύεται και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς οι αποδείξεις των ενοικίων που θα πρέπει να απαιτούνται, θα είναι το αποδεικτικό στοιχείο που θα αποδεικνύει το αυτονόητο, ότι καταβάλλεται το ενοίκιο στους ιδιοκτήτες.

Την ίδια ώρα δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε τη στάση και την επιχειρηματολογία του ΑΚΕΛ. Το κόμμα της αριστεράς καταψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση νόμου. Προτάσσοντας μάλιστα επιχειρήματα που μας παίρνουν πίσω σε άλλες εποχές. Το ΑΚΕΛ δυστυχώς, το 2020 άγεται ακόμη από ιδεολογικές αγκυλώσεις του υπαρκτού σοσιαλισμού. Αγκυλώσεις που θεωρούν κατάρα την ιδιοκτησία, που δεν θέλουν τον ιδιοκτήτη να είναι κυρίαρχος της περιουσίας του και που θέλουν αυτόν που καταπατά την ιδιοκτησία του άλλου να έχει περισσότερα δικαιώματα από τον ιδιοκτήτη. 

Τέτοιες προσεγγίσεις, τέτοιες νοοτροπίες, και τέτοια ιδεολογήματα δεν μπορούν να έχουν χώρο και λόγο στην Κύπρο του σήμερα. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και να προβάλουμε τον ορθολογισμό που αποδίδει στον κάθε πολίτη αυτό που του ανήκει και δικαιούται.

 

Share this post