Η αξία της Παράταξής μας

Η αξία της Παράταξής μας

Χθες είχαμε την εξαγγελία του Νίκου Χριστοδουλίδη. Αναμενόμενη, δεν προκάλεσε έκπληξη. Ας δούμε λίγο την ουσία των όσων είπε. Περιέγραψε τον ιδανικό κόσμο, το ιδεατό. Το τέλειο, το άριστο. Χωρίς να μπει στην ουσία, ανέφερε ως τίτλους, ευχές ή συνθήματα τα οράματά του. Αυτό όμως δεν είναι πολιτική, είναι η επιτομή της φαντασίας. Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην διακυβέρνηση που υπηρέτησε, στο έργο που παράχθηκε, στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν. Χωρίς να λέει κάτι χειροπιαστό, κάτι εφαρμόσιμο, κάτι συγκεκριμένο για όλα τα “οραματίζομαι” που αναφέρθηκε.

Στάθηκε ιδιαίτερα σε λέξεις κλισέ. Έριξε τα κόμματα, σε μια κίνηση εντυπωσιασμού της μάζας, στο πηγάδι με τα λιοντάρια. Το ζητούμενο δεν είναι αν θα παρουσιαστεί ο κ. Χριστοδουλίδης ως “αντισυστημικός”. Αυτό δεν θα το πετύχει. Κάθε άλλο. Με τη στήριξή του από ΔΗΚΟ καταρρέει αυτόματα αυτή – η λανθασμένη – αντίληψη. Το κάνει αυτό σήμερα για τα κτυπήσει εμμέσως, γιατί τους συναγερμικούς τους θέλει, την παράταξή μας, τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Αυτό που για μας, τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι η θωράκιση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Η συνέχιση της προοπτικής ανάπτυξης και προκοπής των πολιτών και της κοινωνίας. Η διακυβέρνηση Συναγερμού, και σήμερα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, και την δεκαετία με τον μακαριστό Γλαύκο Κληρίδη έδωσε και δίνει τις καλύτερες μέρες της χώρας μας. Αυτό το λέμε, όχι ως σύνθημα, αλλά μετρήσιμα και με σιγουριά. Τις καλύτερες αυτές μέρες, δεν τις διασφαλίζουν τα πρόσωπα. Είναι η παράταξή μας, ο Δημοκρατικός Συναγερμός που εγγυάται και εφαρμόζει αυτά που χρειάζονται. Τα πρόσωπα είναι οι φορείς των πολιτικών.

Το μόνο συγκεκριμένο που είπε χθες ο Νίκος Χριστοδουλίδης και εκτός του πλαισίου και της λογικής όλων των υπολοίπων είναι πως δεν θα κάνει κόμμα.  Κανείς δεν το ρώτησε, κανέναν δεν απασχόλησε. Προφανώς είναι η δέσμευσή του προς τον κεντρώο χώρο, προς το ΔΗΚΟ για να τον στηρίξουν. Χθες ο Νίκος Χριστοδουλίδης πέρασε και επισήμως στην αντιπολίτευση. Συμπορεύεται με όσους με πάθος, με ψέμματα πολλές φορές, πολεμούν την διακυβέρνηση Αναστασιάδη, την παράταξή μας, την κυβέρνηση που και ο ίδιος υπηρέτησε. Ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του,  που προφανώς είναι απόλυτα σεβαστές πλην όμως κρίνονται πολιτικά. Ως εκ τούτου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν είναι και δεν μπορεί να εμφανίζεται ως ακόμη ένας συναγερμικός υποψήφιος. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει υποψήφιο, έναν υποψήφιο, είναι ο πρόεδρος της παράταξης, ο Αβέρωφ ο Νεοφύτου.

Και αυτό που αποδεικνύει η χθεσινή μέρα είναι πως η μόνη εφαρμοσμένη και χειροπιαστή πρόταση είναι αυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Αβέρωφ Νεοφύτου. Έχουμε πλάνο, έχουμε πρόταση. Θέλουμε οι πολίτες να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχουν και σήμερα. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία τις συνθήκες και τις προοπτικές και ανάπτυξη, για προκοπή και πρόοδο. Έννοιες που όσο και αν σήμερα θεωρούνται δεδομένες, δεν είναι. Και δεν πάνε πολλά χρονιά που ζήσαμε σε ανασφάλεια, σε αστάθεια και χωρίς καμία προοπτική. Με επιχειρήματα, με χαμηλούς τόνους, χωρίς κοκορομαχίες θα συνεχίσουμε να ξεδιπλώνουμε αυτό το πλάνο του Αβέρωφ Νεοφύτου. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγαλείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, της παράταξής μας.

Share this post