Η καταψήφιση της CETA από τα κόμματα

Η καταψήφιση της CETA από τα κόμματα

Η καταψήφιση από τα κόμματα, της CETA, της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Καναδά, στέλνει τα χειρότερα μηνύματα για τη χώρα μας και την κατατάσσει στις χώρες του ευρωσκεπτικισμού στα μάτια τόσο των εταίρων μας όσο και του κόσμου όλου.

Χθες στη βουλή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έβαλαν δυστυχώς τη χώρα μας σε μια νέα περιπέτεια με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τορπίλισαν τη μεγαλύτερη ίσως εμπορική συμφωνία της Ένωσης με τον Καναδά. Η καταψήφιση από τα κόμματα, της CETA, της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Καναδά, στέλνει τα χειρότερα μηνύματα για τη χώρα μας και την κατατάσσει στις χώρες του ευρωσκεπτικισμού στα μάτια τόσο των εταίρων μας όσο και του κόσμου όλου.

Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό, έχουμε απόψεις για τι γίνεται σωστά και τι λανθασμένα στην Ευρώπη. Έχουμε εισηγήσεις για το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να γίνει ακόμη και ηγέτιδα δύναμη στο παγκόσμιο. Όσοι όμως εδώ στην Κύπρο είναι ευρωσκεπτικιστές ή όσοι παρασύρθηκαν από το αντιευρωπαϊκό μένος, το έδειξαν χθες άκαιρα και άτοπα, αφήνοντας εκτεθειμένη την Κύπρο.

Ζούμε μια περίοδο που ως χώρα, απαιτούμε και σωστά, την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων μας. Αν θέλουμε όντως να έχουμε αυτή τη στήριξη πρέπει να είμαστε χώρα αξιόπιστη και σταθερή. Είμαστε η μόνη χώρα της ΕΕ που καταψήφισε τον κυρωτικό αυτό νόμο.

Με τη χθεσινή καταψήφιση της  CETA διαλύουμε στην ουσία αυτή τη σημαντική συμφωνία όλης της ΕΕ με τον Καναδά.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκθέτουν την πατρίδα μας, αφαιρούν από την αξιοπιστία μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα βεβαίως, είναι πως μάλλον δεν το καταλαβαίνουν.

 

Share this post