Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών | 23.09.2021

Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών | 23.09.2021

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο είναι ένα στολίδι όχι μόνο για τη Λευκωσία, ένα στολίδι για την Κύπρο. Ο πλούτος της χώρας μας είναι και ο αρχαιολογικός μας πλούτος.

Είδαμε σήμερα στην Επιτροπή μεταφορών μετά από αυτεπάγγελτη εγγραφή το ζήτημα που αφορά την ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου. Ακούσαμε για μια καθυστέρηση που οφείλεται κυρίως στην πανδημία. Είμαστε σίγουροι πως επειδή είναι κοινή η βούληση όλων να πραγματοποιηθεί και να λειτουργήσει το νέο αρχαιολογικό μουσείο το συντομότερο δυνατό, δεν θα προκύψουν άλλες καθυστερήσεις και δεν πρόκειται η μεταστέγαση των οδοντιατρικών υπηρεσιών και των εξωτερικών ιατρείων να είναι λόγος καθυστέρησης.

Ακούσαμε με ευχαρίστηση ότι αυτές τις μέρες είναι στην Κύπρο η ομάδα των μελετητών, έχουν συναντήσεις με τα δημόσια έργα, με το τμήμα αρχαιοτήτων και προχωρούν για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, να προκηρυχθούν οι προσφορές μέχρι το τέλος του χρόνου και αν είναι όλα εντάξει να ξεκινήσουν οι εργασίες στα μέσα του 2022.

Μακάρι να παν όλα κατ’ ευχή και να έχουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε και γίνεται το νέο αυτό στολίδι επαναλαμβάνω για τη χώρα μας.

Share this post