Ο δρόμος της διπλωματίας και του διεθνούς δικαίου είναι αυτός που προτάσσει η Κυπριακή Δημοκρατία

Ο δρόμος της διπλωματίας και του διεθνούς δικαίου είναι αυτός που προτάσσει η Κυπριακή Δημοκρατία

Ο δρόμος της διπλωματίας και του διεθνούς δικαίου είναι αυτός που προτάσσει όχι μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να αντιμετωπιστεί με πραγματισμό από όλους, ο σχεδιασμός της Τουρκίας που οδηγεί σε αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Οι συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές προκλήσεις βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη, όσο η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται παραβατικά σε σχέση με τη χώρα μας  και όχι μόνο.

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας είχε τις προηγούμενες μέρες σειρά τηλεδιασκέψεων και τηλεφωνικών επαφών με αξιωματούχους της ΕΕ σε ανώτατο επίπεδο αλλά και με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Αυστρίας όπως και με τους αρχηγούς των κρατών της περιοχής. Πάντοτε σε πλήρη συντονισμό με την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμμετοχή και του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Mike Pompeo. Εκεί, ανάμεσα σε άλλα θέματα, θα συζητηθούν και οι τουρκικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο δρόμος της διπλωματίας και του διεθνούς δικαίου όπως περιγράφεται είναι αυτός που προτάσσει όχι μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί με πραγματισμό από όλους, ο σχεδιασμός της Τουρκίας που οδηγεί σε αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

 

Share this post