Συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας με Έλληνα Πρωθυπουργό

Συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας με Έλληνα Πρωθυπουργό

Γιατί όπως κοινά είναι τα προβλήματα κοινές είναι και οι λύσεις.

Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, οι προκλήσεις τόσο κατά της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας όπως και η απαράδεκτη απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στην Αθήνα.

Πάγιος στόχος των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας είναι ο συντονισμός των ενεργειών των δυο χωρών προς αντιμετώπιση του συνόλου των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας. Για το σκοπό αυτό τίθενται στην πρώτη γραμμή, ο διάλογος και η ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση, εφόσον οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και πρέπει όπως έχουμε τονίσει ήδη και η Ευρωπαϊκή Ένωση να κρατήσει μια πειστική στάση απέναντι στην Τουρκία, υπερασπιζόμενη το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές κι αξίες.  

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, είναι αταλάντευτη η θέση μας για τη διαρκή  συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου σε όλα τα επίπεδα. Γιατί όπως κοινά είναι τα προβλήματα κοινές είναι και οι λύσεις. Απώτερος στόχος είναι να παγιωθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή μας, χωρίς προκλήσεις και έκνομες, εκτός διεθνούς δικαίου συμπεριφορές, οι οποίες είναι καταδικαστέες από όλους.

Share this post