Συνεδρίαση Πολιτικού Γραφείου ΔΗΣΥ 

Συνεδρίαση Πολιτικού Γραφείου ΔΗΣΥ 

Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού συνεδρίασε σήμερα εν όψει και του Πολιτικού και Ιδεολογικού Συνεδρίου που ξεκινά την Παρασκευή και συζήτησε αλλά και ενέκρινε τα κείμενα τα οποία θα τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση την Παρασκευή και το Σάββατο. Ήταν μια παραγωγική και γόνιμη διαδικασία, το προτελευταίο στάδιο πριν την Παρασκευή, πριν το Συνέδριο, το οποίο αρχίζει Παρασκευή απόγευμα. Το πρώτο μέρος θα είναι οι ομιλίες του Προέδρου Αναστασιάδη, Πρωθυπουργού της Ελλάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Μάνφρεντ Βέμπερ και βεβαίως η ομιλία του Προέδρου της παράταξης και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στη δεύτερη μέρα του συνεδρίου το Σάββατο θα έχουμε και εκεί ομιλίες, της Επιτρόπου Στέλλας Κυριακίδου, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και θα είναι η ώρα όπου το κάθε μέλος, ο κάθε σύνεδρος θα μπορεί να ανέβει στο βήμα να πάρει τον λόγο και να κάνει τη δική του τοποθέτηση.

Έτσι μάθαμε εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό να ζούμε, να πολιτευόμαστε, με καθαρές, ανοιχτές, διαφανείς διαδικασίες.  Έτσι κάνουμε και αυτή τη φορά. Ένα σημαντικό συνέδριο εφόσον τα κείμενα που τίθενται προς συζήτηση και ψήφιση μιλούν για αύριο, για το μέλλον.

Για το πως εμπλουτίζουμε το κείμενο αρχών του 1976, το δεύτερο κείμενο αφορά το σχέδιο του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Αβέρωφ Νεοφύτου για την επόμενη μέρα της Κύπρου. Για το πως θα διαχειριστούμε την επόμενη πενταετία, πως και ποιο είναι το σχέδιο για να βγούμε από αυτήν την κρίση που βιώνουμε αλλά βεβαίως και για να έχουμε μια προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης και προκοπής του τόπου και των πολιτών μας.

Share this post