Τι πιστεύω για τη διαφάνεια και τη διαφθορά

Τι πιστεύω για τη διαφάνεια και τη διαφθορά

Πρόκειται για ένα έγκλημα κατά της νέας γενιάς. Τα επιπλέον εκατομμύρια κάθε περίπτωσης φοροαποφυγής, χρηματισμού, ρουσφετιών, χαριστικών διευθετήσεων επιβαρύνουν τους επόμενους κρατικούς προϋπολογισμούς και ο λογαριασμός φτάνει στους νέους πολίτες της χώρας.

Τα ΧΥΤΥ και τα ΧΥΤΑ δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα, είναι δυστυχώς ο κανόνας, ο λάθος κανόνας. Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Μένουν πολλά να γίνουν ακόμη. Χρειάζεται τόλμη, θάρρος και προσωπικό παράδειγμα.

Η διαφάνεια είναι όπλο για την καταπολέμιση της διαφθοράς. Ο δρόμος για να αυξήσουμε την διαφάνεια και να μειώσουμε τη διαφθορά ειναι η ψηφιακή διακυβέρνηση.  Το μοντέλο της Εσθονίας ειναι το όχημα για να το πετύχουμε. Μια χώρα με περίπου τον ίδιο πληθυσμό με την Κύπρο, που κατάφερε να έχει μηδενική διαφθορά.

Μόνος μου δεν μπορώ να κάνω πολλά, παρά να δώσω μια αφορμή για σκέψη: Μαζί με την υποψηφιότητά μου για τις Βουλευτικές Εκλογές στην Επαρχία Λευκωσίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό δημοσιοποίησα και τα περιουσιακά μου στοιχεία.

Οι σχέσεις ειλικρίνειας κτίζονται μέσα από τις πράξεις. Μια τέτοια σχέση θέλω να δημιουργήσω με τους συμπολίτες μου, με όλους εσάς. Θέλω να σας βλέπω στα μάτια όλους. Και σήμερα, και του χρόνου, και σε δέκα και σε είκοσι χρόνια. Γι΄αυτό και θα συνεχίσω να δημοσιοποιώ την κατάσταση με τα περιουσιακά μου στοιχεία κάθε χρόνο.

Share this post