Ψηφιακός μετασχηματισμός και εθνικό σχέδιο ηλεκτρονικών ταυτοτήτων

Ψηφιακός μετασχηματισμός και εθνικό σχέδιο ηλεκτρονικών ταυτοτήτων

Προχωράμε με στρατηγικό σχεδιασμό στην υιοθέτηση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Για εμάς στο Δημοκρατικό Συναγερμό, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας αποτελεί μια από τις μεγάλες και καίριες μεταρρυθμίσεις.

Η χώρα μας προχωρεί με στρατηγικό σχεδιασμό στην υιοθέτηση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής το εθνικό σχέδιο ηλεκτρονικών ταυτοτήτων με την εφαρμογή αρχικά της ηλεκτρονικής υπογραφής.

Είναι ένας συνολικός σχεδιασμός που οδηγεί τη χώρα μας ακόμη πιο κοντά στην ψηφιακή μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση απαραίτητη. Που μειώνει τη γραφειοκρατία και αυξάνει τη διαφάνεια. Που βελτιώνει τη σχέση του πολίτη με το κράτος. Αλλαγές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας αφού οι συναλλαγές μας θα γίνονται πιο άμεσα, με ασφάλεια και αξιοπιστία και χωρίς τη φυσική μας παρουσία.

Για εμάς στο Δημοκρατικό Συναγερμό, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας αποτελεί μια από τις μεγάλες και καίριες μεταρρυθμίσεις, που καθίστανται ακόμα πιο επιτακτικές λόγω της κατάστασης που δημιούργησαν οι επιπτώσεις της πανδημίας. Το κράτος μας μπορεί να κερδίσει το στοίχημα και η κυβέρνηση αποδεικνύει πως έχει την πολιτική βούληση για να κάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα προς τα μπρος.

 

Share this post