Μέτρα κυβέρνησης κατά της διαφθοράς

Μέτρα κυβέρνησης κατά της διαφθοράς

Παρουσιάστηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης το σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς. Ένα ολιστικό πλάνο που ξεκινά από την παιδεία, τον σημαντικότερο σίγουρα πυλώνα. Με χειροπιαστά μέτρα για την καταστολή μέσα και από νομοθεσίες.

Παρουσιάστηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης το σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς. Θέση μας είναι να επικρατήσει η διαφάνεια και με αποτελεσματικό τρόπο να καταπολεμηθεί η διαπλοκή.

 

Ένα ολιστικό πλάνο που ξεκινά από την παιδεία, τον σημαντικότερο σίγουρα πυλώνα. Με χειροπιαστά μέτρα για την καταστολή μέσα και από νομοθεσίες. Και με ιδιαίτερο βάρος στη διαφάνεια που είναι το καλύτερο αντίδοτο σ’ αυτά τα φαινόμενα.

 

Για να έχουν αξία πρέπει και να εφαρμοστούν και να έχουν αποτέλεσμα.

 

Η έκταση του προβλήματος είναι τέτοια που χρειάζεται η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων, οργανωμένων συνόλων και πολιτών.

 

Ας δουλέψουμε όλοι μαζί. Αυτό περιμένουν από μας οι συμπολίτες μας. Ας μην τους απογοητεύσουμε και πάλι. Ας δώσουμε αυτόν τον πόλεμο από κοινού για το καλό του τόπου.

Share this post