Προϋπολογισμός Υφυπουργείου Ναυτιλίας

Προϋπολογισμός Υφυπουργείου Ναυτιλίας

Δεν είναι μόνο η στοχοπροσήλωση σ’ ένα τομέα της κυπριακής οικονομίας που επιφέρει πολλά οφέλη τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία. Είναι η λογική και η νοοτροπία πίσω από τον πολύ σημαντικό τομέα της ναυτιλίας.

Είδαμε σήμερα τον προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Ναυτιλίας. Ένα Υφυπουργείο το οποίο ήταν το πρώτο που ιδρύθηκε το 2018 και αποδεικνύει την ορθότητα της πολιτικής απόφασης και για την ίδρυση των Υφυπουργείων που έχουμε αλλά ειδικά για τη Ναυτιλία μέσα από τα αποτελέσματα που αυτό έχει.

 

Δεν είναι μόνο η στοχοπροσήλωση σ’ ένα τομέα της κυπριακής οικονομίας που επιφέρει πολλά οφέλη τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία. Είναι η λογική και η νοοτροπία πίσω από αυτό τον πολύ σημαντικό τομέα. Βλέπουμε σιγά-σιγά νέους να σπουδάζουν στις σχολές Ναυτιλίας, βλέπουμε σιγά-σιγά την επίδραση που έχει στην κυπριακή κοινωνία.

 

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το πολύ σημαντικό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, μία πολιτική απόφαση που θα υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες με καθοριστικό ρόλο του Υφυπουργείου Ναυτιλίας.

 

Από εκεί και πέρα είναι σημαντικός ο ρόλος του Υφυπουργείου και στα θέματα του πράσινου μετασχηματισμού, της περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά και πολιτικής αλλά είναι επίσης σημαντικό το γεγονός του ψηφιακού μετασχηματισμού και του ρόλου που το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα έχει στο να λειτουργήσει ως πιλότος για μια μεταρρύθμιση στον τρόπο που οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν σήμερα.

Share this post