Αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας του νόμου που αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας του νόμου που αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Aλλαγές που ήταν αναγκαίες να γίνουν ούτως ώστε να δώσουμε τα απαραίτητα εργαλεία στην Αστυνομία και στις διωκτικές Αρχές για να καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε επιτέλους το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα.

Έγινε δεκτή σήμερα στο Κοινοβούλιο, μερικώς έστω, η αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας που αφορά το νόμο για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Είναι αλλαγές που ήταν αναγκαίες να γίνουν ούτως ώστε να δώσουμε τα απαραίτητα εργαλεία στην Αστυνομία και στις διωκτικές Αρχές για να καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε επιτέλους το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα.

Θέλουμε και σήμερα να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες πως ό, τι έγινε, έγινε με πλήρη σεβασμό και στις ατομικές ελευθερίες και στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο δικαίωμα των πολιτών στη ιδιωτικότητα.

Οι συνθήκες για να γίνονται οι παρακολουθήσεις είναι αρκετά θωρακισμένες ούτως ώστε να μην κινδυνεύει η ασφάλεια κανενός πολίτη και την ίδια ώρα να διασφαλίσουμε πως ως πολιτεία, συντεταγμένα, θα καταφέρουμε να δώσουμε στην αστυνομία ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια καταπολέμησης σοβαρών εγκλημάτων.

 

Share this post