Δήλωση για το σχέδιο Εστία 26/06/2019

Δήλωση για το σχέδιο Εστία 26/06/2019

Ακόμη μια κυβερνητική πολιτική η οποία άπτεται της προόδου της οικονομίας της χώρας

Από σήμερα το σχέδιο «Εστία» μπαίνει σε τροχιά εφαρμογής, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός των Οικονομικών μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο ενέκρινε το σχέδιο.

Ως πρώτο βήμα τον Ιούλιο είναι η συμμετοχή των τραπεζών ή των φορέων διαχείρισης των δανείων. Ακολουθεί τον Σεπτέμβρη η υποβολή αιτήσεων από τον κάθε ενδιαφερόμενο που πληρεί τα κριτήρια του σχεδίου Εστία και οι πρώτες πληρωμές θα ξεκινήσουν να γίνονται από τον Δεκέμβριο, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί.

Σήμερα χρειάζεται από όλους, να αφήσουμε το σχέδιο να πάρει το δρόμο του, να δουλέψει και να διαπιστώσουμε στην πορεία τα καλά του στοιχεία όσο και τις ενδεχόμενες βελτιώσεις που θα απαιτηθούν. Ωστόσο ο βασικός στόχος μέσα από τον οποίο προέκυψε και το σχέδιο «Εστία», δεν αλλάζει. Κι αυτός είναι η αντιμετώπιση ενός εκ των σημαντικότερων θεμάτων για την οικονομία της χώρας, που επήλθε μέσω του υπέρ-δανεισμού, των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εφαρμογή ακόμη μιας κυβερνητικής πολιτικής η οποία άπτεται της προόδου της οικονομίας της χώρας και κυρίως της απαγκίστρωσης τόσο αυτής όσο και του τραπεζικού συστήματος από πρακτικές του παρελθόντος οι οποίες είχαν το κόστος που όλοι ξέρουμε.

Λευκωσία 26/6/2019

 

Share this post