Παράνομη και παράλογη η λογική της Τουρκίας

Παράνομη και παράλογη η λογική της Τουρκίας

Οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.

Το προσύμφωνο-πρόκληση της Τουρκίας με τη Λιβύη για την οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων κινείται στα όρια της φαιδρότητας δημιουργώντας όμως και πάλι αναστάτωση στην περιοχή.

Διαφαίνεται ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ρόλο του κράτους ταραξία. Και όπως ορθώς διαμήνυσε το Υπουργείο των Εξωτερικών, μια τέτοια οριοθέτηση μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, συνιστά πρωτίστως καταπάτηση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας. 

Σκοπός της Τουρκίας είναι να νομιμοποιήσει τις επεκτατικές της βλέψεις, εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας. Είναι όμως μόνο κατ’ επίφαση νόμιμες οι κινήσεις αυτές και πρέπει να βρουν απέναντί τους σύσσωμα τα διεθνή αρμόδια Σώματα τόσο των Ηνωμένων Εθνών όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζουμε και αυτές τις άνομες κινήσεις εκ μέρους της Τουρκίας. Πρόκειται για μια παράνομη και παράλογη λογική μέσα από την οποία η Τουρκία θέλει να άρει την ενεργειακή απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει, μια λογική την οποία καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο.

 

Share this post