Ακόμη ένα βήμα επιβεβαίωσης αλλά και περαιτέρω ενδυνάμωσης των πολύ καλών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ

Ακόμη ένα βήμα επιβεβαίωσης αλλά και περαιτέρω ενδυνάμωσης των πολύ καλών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός επιδοκιμάζουμε τις προαναφερόμενες εξελίξεις, οι οποίες φέρουν πολλαπλά μηνύματα.

Ακόμη ένα βήμα επιβεβαίωσης αλλά και περαιτέρω ενδυνάμωσης των πολύ καλών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη και τις συναντήσεις που είχε στη Λευκωσία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για Προξενικές Υποθέσεις κ. Carl C. Risch με τους Υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Εκεί καταγράφηκε η μέχρι σήμερα πρόοδος στη διαδικασία ένταξης της Κύπρου στον κατάλογο χωρών των οποίων οι πολίτες δεν χρειάζονται θεώρηση για είσοδο στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program). Για τη δε πιο σύντομη ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, αποφασίστηκε και η σύσταση Ομάδας Εργασίας από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες αμφοτέρων των κυβερνήσεων.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός επιδοκιμάζουμε τις προαναφερόμενες εξελίξεις, οι οποίες φέρουν πολλαπλά μηνύματα. Τόσο για το σταθεροποιητικό ρόλο που έχει αναπτύξει η Κύπρος στην περιοχή, και αναγνωρίζεται από χώρες όπως οι ΗΠΑ, όσο και για την απτά θετική αποτύπωση με αποδέκτες τους Κύπριους πολίτες.  Όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση με το Visa Waiver Program. Σε αυτό το δρόμο της παραγωγικής διπλωματίας πρέπει να παραμείνει η Κυπριακή Δημοκρατία, αντλώντας οφέλη εκεί και όπου είναι δυνατόν, που πέρα από σημειολογική έχουν και ουσιαστική χροιά στις διακρατικές σχέσεις οι οποίες χτίζονται πριν και πάνω από όλα, με γνώμονα το κοινό όφελος.

Share this post