Δήλωση για την AOZ 13/05/2019

Δήλωση για την AOZ 13/05/2019

Δεν προσφέρονται τα μεγάλα εθνικά θέματα για κομματικούς πόντους

Αυτή την κρίσιμη ώρα που η χώρα μας δοκιμάζεται και απειλείται πρέπει να είμαστε όλοι, όλα τα κόμματα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενωμένοι και συστρατευμένοι. Δεν προσφέρονται αυτά τα μεγάλα εθνικά θέματα για κομματικούς πόντους.

Ακούμε από τη μια το ΑΚΕΛ να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι είναι η δική μας στάση που δεν επιτρέπει στις διαπραγματεύσεις να επαναρχίσουν και πως αυτό το δεδομένο δήθεν συμβάλλει στην άκρως παράνομη και άκρως προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της χώρας μας. Από την άλλη, ακούμε τις πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου να κατηγορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως οι δήθεν συνεχείς υποχωρήσεις στο Κυπριακό ανοίγουν συνεχώς την όρεξη της Τουρκίας.

Αυτές οι τοποθετήσεις, οι άκρως αντιφατικές τοποθετήσεις, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση και η στρατηγική της είναι σωστή. Είναι με την ίδια στρατηγική που πρέπει να χειριστούμε και την κρίση στην ΑΟΖ μας. Μακριά από εμμονές που πληγώνουν τη χώρα μας και μακριά από τις ιαχές που αν τις ακολουθήσουμε θα βρεθούμε απομονωμένοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα θέσουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας.

Η διπλωματία είναι η απάντηση και σε αυτή την κρίση. Η αξιόπιστη διπλωματία, που κτίζεται με μετριοπάθεια και επιχειρήματα, και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και με τους συμμάχους που σήμερα έχουμε, είναι η στρατηγική που η κυβέρνηση ακολουθεί και που χρειάζεται να συνεχίσει να ακολουθεί. Αυτή την κρίσιμη ώρα επιβάλλεται ενότητα στο εσωτερικό και εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 13-5-2019

Share this post