Γραπτή δήλωση για παραχώρηση έκτακτου χριστουγεννιάτικου δώρου στους δικαιούχους ΕΕΕ | 15.11.2019

Γραπτή δήλωση για παραχώρηση έκτακτου χριστουγεννιάτικου δώρου στους δικαιούχους ΕΕΕ | 15.11.2019

Παραχώρηση έκτακτου χριστουγεννιάτικου δώρου στους δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για παραχώρηση έκτακτου Χριστουγεννιάτικου Δώρου στους δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, στους λήπτες δημόσιου βοηθήματος, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους εγκλωβισμένους αλλά και σε βοηθούμενους από τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας, είναι μια πράξη που αποδεικνύει την  ευαισθησία και τη θέληση της κυβέρνησης για να ενισχύσει τους συμπολίτες μας που το χρειάζονται περισσότερο.

Όπως επίσης και η απόφαση που αφορά την παροχή χριστουγεννιάτικου δώρου στις πολύτεκνες μάνες που λαμβάνουν το επίδομα πολύτεκνης μάνας.

Η κοινωνική πολιτική σε ένα κράτος είναι απαραίτητη. Οι σημερινές αποφάσεις αφορούν συνολική δαπάνη πέραν των 18 εκατομμυρίων ευρώ. Για να έχουμε τη δυνατότητα, ως πολιτεία, να παρέχουμε σε όσους χρειάζονται αυτή την ενίσχυση, απαιτούνται συνθήκες οικονομικής σταθερότητας που να μας το επιτρέπουν. Αυτή τη δυνατότητα την έχουμε τα τελευταία χρόνια χάρη στη νοικοκυρεμένη δημοσιονομική πολιτική και των πλεονασμάτων στους προϋπολογισμούς. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και στρατηγική και στο μέλλον για να παραμείνει ακριβώς εφικτή αυτή η δυνατότητα.

 

Λευκωσία 15/11/2019

Share this post